Linkbuilding Website Lijst

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding Tekster

Uit gemak kopen bedrijven vaak links, zonder zich bewust te zijn van de risico’s. Google verbiedt namelijk het kopen van links om de positie van je website of webshop te verbeteren. Wanneer Google je betrapt kan dit leiden tot een penalty, ofwel structureel lagere rankings in Google. Bovendien zijn dit in de meeste gevallen kwalitatief slechte links.

Houd daarbij de volgende linkbuilden tips in je achterhoofd: 1 - goedkope linkbuilding pakketten. Bepaal je linkbuilding strategie Mkb-ondernemers beginnen vaak te snel met linkbuilding. Ze denken niet na over zoekwoorden waarop ze beter willen scoren, belangrijke pagina’s die daarbij horen of wat interessante websites zouden kunnen zijn om op geplaatst te worden. Juist een doordachte strategie is de sleutel tot succes.

Daarna voer je een concurrentieanalyse uit. Hiervoor zijn verschillende linkbuilding tools beschikbaar zoals Ahrefs, MOZ, Majestic en Linkassistant. Je kunt de volgende factoren onder de loep nemen wanneer je naar je belangrijkste concurrenten kijkt: Het aantal links en de domeinen waarop deze links staan (Citation Flow) Kwaliteit van de links (Domain Authority, Domain Rating of Trust Flow) Afwisseling in anchortekst (gebruik van keywords, bedrijfsnaam en overige tekst) Verdeling van inkomende do-follow en no-follow links Verhouding tussen links naar de homepagina en naar de andere pagina’s Aantal links door de tijd heen: nemen deze toe of af? Spamscore van de links Op basis hiervan wordt inzichtelijk wat er nodig is om de concurrentie aan te gaan en kun je je doelen opstellen.

Bepaal je belangrijkste keywords De juiste keywords vormen de basis van linkbuilding - beveiligde sites linkbuilding. Vooraf bepaal je op welke zoekwoorden je graag gevonden wilt worden. Hiervoor doe je grondig zoekwoordenonderzoek. Vervolgens categoriseer je deze op prioriteit. Daarna ga je de juiste pagina’s erbij zoeken op je website. Welke pagina’s sluiten het beste aan op je gevonden keywords? Zorg er ook voor dat de structuur van je website in orde is.

3. Verwijs door waar mogelijk Bedenk op welke andere websites jouw bedrijf genoemd kan worden en zorg dat je ook daar doorlinkt naar de juiste pagina op je site. Hiermee laat je weten dat jouw bedrijf online is. Bovendien zijn dit gratis links. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsinformatie op Google Mijn Bedrijf, de KVK, jouw branchevereniging, sponsorvermeldingen, profielen van congressen, enz.

De profielen van medewerkers kunnen hier een handje bij helpen. Hoe meer relevante websites met jouw interacteren, des te hoger de ranking in Google - beste linkbuilding strategie. 4. Schrijf goede content Er zijn bedrijven die weinig tijd steken in linkbuilding. Ze zorgen ervoor dat anderen uit zichzelf naar de website of webshop linken, zonder daar zelf moeite voor te hoeven doen.

Anchor Linkbuilding

Dat klinkt als de ideale oplossing, maar dan moet je wel zorgen dat je veel goede en nuttige content schrijft. Bezoekers waarderen dit en plaatsen de linkjes vervolgens op social media of op hun eigen website. beste linkbuilding strategie. Zo ontstaat er een natuurlijk linkprofiel. Ik hoor je denken: ‘Wat is dan goede content?’ Het is de kunst om content te maken waar bezoekers echt iets aan hebben.

Als online marketing bureau kun je kennis delen, bijvoorbeeld met de blog ‘Online Marketing Plan in 5 eenvoudige stappen’. Ondernemers worden er slimmer van en vervolgens kunnen zij er zelf mee aan de slag. Hierdoor komen er meer bezoekers op de site omdat zij mogelijk geïnteresseerd zijn in hun dienstverlening.

Bovendien draagt het toevoegen van multimedia, zoals video’s, afbeeldingen en animaties, bij aan de betrouwbaarheid en autoriteit van de content. 5. Zorg voor unieke content Goede content betekent dat je niet letterlijk content kopieert van andere websites. Het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ gaat hier dus niet op.6. Check de waarde van de site Je komt niet hoog in de zoekresultaten als je simpelweg gaat linkbuilden om zoveel mogelijk links te krijgen. Met veel links kom je er niet, je hebt ook goede links nodig. Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit - linkbuilding definitie. Om de kwaliteit van een website te meten kijk je naar de waarde (autoriteit) van de betreffende site.

Met Domain Authority van MOZ kun je een goede indicatie krijgen van hoe goed een website in zijn geheel scoort. Met Page Authority kijk je naar de waarde van een specifieke pagina. Download de gratis toolbar van MOZ en probeer het zelf uit! Houd hierbij in je achterhoofd dat er niet per se een goede of slechte score is. review linkbuilding strategie.

7. Plaats links op relevante sites Naast kwalitatieve links wil je ook relevante links hebben. Zorg daarom dat je links plaatst op relevante websites. Dat betekent dat het onderwerp van de betreffende website waar je op geplaatst wilt worden, in lijn is met jouw content. Is dit niet haalbaar? Kijk dan of de site soortgelijke onderwerpen behandelt.

Betekenis LinkbuildingEen medische website krijgt van Google een hogere autoriteit dan een online voetbalmagazine. Toch heeft een voetbal webshop meer aan een verwijzing in het magazine omdat de relevantie hoger is. Daarnaast kan een linkje naar jouw ‘design lamp kopen’ pagina prima geplaatst worden op een website dat gaat over tuinieren.

8. In-content links zijn meer waard dan losse links De positie van een link speelt mee bij het bepalen van de kwaliteit. Links die in de footer of sidebar staan zijn niet zoveel waard als links die midden in de body tekst zijn geplaatst. Net als losse links op een startpagina, deze hebben niet veel waarde.

9. Varieer met je anchortekst De anchortekst is het klikbare gedeelte van de link (De basis voor linkbuilding: goede content). Google gebruikt dit als een ranking factor dus ook dit verdient aandacht. Stel je voor dat een link naar jouw pagina de anchortekst ‘luxe speciaal bier’ krijgt. Google leest de anchortekst en denkt dat de pagina waarnaar gelinkt wordt over luxe speciaal bier moet gaat.Een penalty, en daarmee je ranking verliezen, ligt in dat geval op de loer. Afwisseling in je anchorteksten is daarom van groot belang. Dat kun je doen op verschillende manieren (linkbuilding specialist groningen). Daar gaan we: . Enkel de merknaam wordt gebruikt als anchortekst. [merknaam] heeft diverse soorten luxe speciaal bier in het assortiment.

Hierbij gebruik je alleen een URL. Voor meer informatie over luxe speciaal bier: URL . Er wordt een link aan een afbeelding gekoppeld. De afbeelding is klikbaar en dus is er geen anchortekst nodig. Een combinatie van je merknaam en je keyword. Opvallend is dat [merknaam] luxe speciaal bier steeds meer verkocht wordt in Nederland.

10. Creëer een natuurlijk linkprofiel Ben je enthousiast geworden? Ga dan niet te hard van start met linkbuilden. Het is misschien verleidelijk om in een korte tijd veel exact match links te krijgen van relevante en kwalitatieve websites. linkbuilder gezocht. Google vindt dit echter verdacht waardoor de kans op een penalty aanwezig is.

Wat Kost Een Link Voor Linkbuilding?

Dit houdt in dat je geleidelijk aan links verzamelt van verschillende websites met verschillende anchorteksten. Ook een mix van no-follow en do-follow links is belangrijk voor diversiteit in je linkprofiel. No-follow links vertellen de zoekmachines in feite dat deze link niet als ‘stem’ telt, in tegenstelling tot do-follow links (linkbuilding center). De link geeft dus geen waarde aan de website waarnaar verwezen wordt.

11. Kies een geschikte linkbuilding tactiek Ten slotte bestaan er verschillende linkbuilding tactieken. Jij bepaalt welke tactiek voor jou geschikt is. Het zegt iets over de manier waarop je SEO en linkbuilding toepast op je website of webshop. Hieronder lees je wat het precies inhoudt: houdt in dat je links verzamelt op een manier die volgens Google niet is toegestaan.

Denk aan content kopiëren en linken vanuit een eigen netwerk op je eigen site hoger te laten ranken. is vrij onduidelijk. Men kan niet met zekerheid zeggen of wat je doet, wel of niet mag. Volgens Google is het allemaal heel zwart wit en bestaat er geen grey hat. Iets mag wel of niet.

Het meest voorkomende scenario is dat bedrijven zelf goede content schrijven, maar linkbuilding uitbesteden en ervoor betalen. Volgens Google mag het niet, maar bedrijven zien linkbuilding als een soort promotie van je content en dus is het aanvaardbaar. De volgende acties vallen ook binnen het grijze gebied: betalen voor links, linkruilen en Engelse content herschrijven naar het Nederlands en minimaal aanpassen. Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie.Je ontwikkelt een goede website of webshop die technisch gezien goed in elkaar zit, en je maakt epische content waar mensen behoefte aan hebben. Elke link die je krijgt heb je ook daadwerkelijk verdiend, zonder daar zelf moeite voor gedaan te hebben. Het probleem is dat er geen vaste regels zijn.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.
Bedrijfsfilm laten maken?
Vraag info aan DAS Media
T  +32 (0)56 603 606

Navigation

Home

Latest Posts

Batterij Alarmsysteem Vervangen

Published Jul 10, 22
3 min read

Draadloos Alarmsysteem Mediamarkt

Published Jul 04, 22
10 min read

Ajax Alarmsysteem Bestellen

Published Jul 02, 22
3 min read